Commercial

Brooklyn Playcentre

Brooklyn Playcentre occupies a beautiful heritage building (1904 ) originally housing the Brooklyn Library. Due to early childhood relicensing requirements a new bathroom area including washdown, disabled toilet and childrens toilet and hand washing area is required.  The existing spaces were also upgraded to provide a new kitchen space with a process cooking area for children, a paint sink area, a sleep room and office space.

 

Work completed on site in time for a June 10 blessing (4 days earlier than programmed) and Brooklyn Playcentre ran their first session in their new building that morning. 

Island Bay Playcentre

A new playground design for Island Bay Playcentre involved a rainwater tank with hardwood troughs and constructed riverbed / swale including antique water pumps to reduce the centre's use of potable water.  Largely built from recycled and reclaimed materials - it includes a drive-through fort with musical bamboo walls, firemans pole and climbing structures which can be locked at night to provide an outdoor store.  A tunnel through a grass / tyre mound, with new shade structure and swing frame. A new timber sway bridge and Whare reading room for toddlers is soon to be built... Thanks to Holmes Consulting Engineers for free engineering. Graham Thompson and Andy Carpenter for the reclaimed red-zone fort materials.  Wellington Zoo for the musical bamboo. Humes for their reclaimed sumps, Dulux for mural paint and all the parents for their broken cups and plates (mosaids) plus all theirhelp in working bees!

 

Energy-use Visualisation

Greenweaver Architecture's Director received a Building Energy End-use Study (BEES) scholarship to complete a Masters in Building Science. This involved a pilot visualisation of building resource-use benchmarks for the Wellington Central Business District displayed as a coloured 3D city model. This idea could easily be applied to the entire New Zealand building stock as the 3D modelling work has been entirely automated and the generation of benchmarks has been achieved through the use of BEES resource use statistical analysis.  This kind of visualisation could be a major catalyst for changing the value we place on building sustainability.  Building owners and occupants would be able to compare their building's energy use to benchmarks for similar building typologies. This platform could also be used for building owners to advertise their own efficiency accomplishments by providing real energy data alongside the benchmarks.   The images pictured illustrating Wellington CBD are based on theoretical benchmarks of building energy use per square metre applied using open data on building use, materials and age along with energy survey results from the BEES project.  For further information on how these were applied refer to the thesis held at VUW - Visualising the Invisible.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
IMG_2484.JPG